انواع سبکهای طراحی داخلی
یکی از چالشهای طراحی دکوراسیون داخلی آشنایی معمارها و طراحان با انواع سبکهای معماری در کنار آشنایی با ترندهای درکوراسیون داخلی است. در عین حال سلیقهی کارفرما در کنار امکان اجرای یک طرح از اهمیت بسیاری برخوردار است.
«برای این که خانهای احساس خوب منتقل کند، اشیای داخل آن باید در هماهنگی و ارتباط با یک دیگر باشند و نسبت به هم در تعادل باشند و پاسخ دهند.»
موفقیت معماری داخلی – طراحی داخلی – وابسته به ارتباط عناصر و اجزا و ایجاد ارتباط میان آنها است. این ارتباط همان سبک معماری است. در این مقاله به بررسی انواع سبکهای طراحی داخلی از نظر کاربرد و زیبایی شناختی خواهیم پرداخت.
طراحی داخلی بر روی اجزا کار میکند و یک محیط را تبدیل به محیطی دلچسب، کاربردی و در عین حال راحت میکند.
طراحی داخلی بیشتر از آن که بر روی جنبههای دکوراتیو و تزئینی یک محیط کار کند، کاربردی بودن، راحتی و عناصر زیبایی شناختی محیطی که مشتری میخواهد در آن زندگی کند را در نظر میگیرد. تمرکز بر کارآیی یک محیط باعث میشود تا هوشمندانه از فضا استفاده کنیم، پویایی خانه، دوام فضاها، فعالیتها، امنیت و همهی چیزهایی که مشتری نیاز دارد در نظر گرفته شود. هدف دوم طراحی داخلی، راحتی است. مسئلهی اصلی در اینجا نور، تهویه، کنترل صوتی و سرمایش و گرمایش محیط است. همهی اینها باید در یک فضای زیبا کنار هم قرار بگیرند و البته سلیقهی مشتری هم در آن دخیل باشد.
کار کردن بر روی یک پروژه طراحی داخلی مستلزم شناخت سبکهای مختلف معماری و شخصیت هر سبک است. آشنایی معمار با سبکهای مختلف این امکان را برای او فراهم میکند تا سلیقه مشتری را بشناسد و مطابق با سلیقه او پروژه را طراحی کند.
مـــــــــا را در شبـــــکههای اجتمــــــــاعی دنبال کنیـــــــد
دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان توسط تیم مهندسین کارشیو دیاردر زمینه طراحی نقشه فاز 2 فرم زیر را کامل کنید.
چطور سبکی متفاوت به کار بگیریم؟
همانطور که پیشتر توضیح دادیم، انتخاب یکی از سبکهای طراحی داخلی، فقط مبتنی بر انتخاب اجزا و وسایل یک اتاق نیست. باید تعادلی میان کارآیی، راحتی، زیبایی و سلیقهی مشتری برقرار کرد تا اجزای خانه هارمونی داشته باشند و کسی که قرار است در آن فضا زندگی یا کار کند، احساس خوبی داشته باشد.
در فرآیند انتخاب یک سبک معماری در طراحی داخلی باید نکاتی را به یاد داشته باشیم:
- تناسب با آب و هوا: آیا استفاده از سبک کلاسیکی برای خانهای که در منطقهی ساحلی است درست است؟
- وسایل: آیا استفاده از سبک مینیمال برای مشتریای که عاشق فرش و پرده و وسایل تزئینی است مناسب است؟
- نیاز بصری: آیا انتخاب سبک روستیک برای دفتر یک شرکت تکنولوژی مناسب است؟
اولین قدمی که در تعریف سبکهای طراحی داخلی انجام میدهید، تحقیق در مورد سلیقهی مشتری است. بهتر است حال و هوای متنوعی در بخشهای مختلف خانه ایجاد کنید.
7 سبک طراحی داخلی که باید بشناسید
چه از نظر زیبایی شناختی و چه از نظر کارایی، هر کس سلیقه و نیازهای منحصربفرد خود را دارد. آشنایی با سبکهای مختلف این روند خلاقانه را تسهیل میکند. اگرچه سبکهای طراحی بسیار متنوعی وجود دارد، 7 موردی که در ادامه معرفی میشود، معروفترینها و رایجترینها است.
1. کلاسیک
سبک کلاسیک در طراحی داخلی، سبکی است که هیچ وقت از رده خارج نمیشود. اگرچه دخل و تصرفهایی در آن شده است تا کارآیی بیشتری داشته باشد، اما عناصر اصلی آن همچنان حفظ شده است.
تقارن، وسایل دکوراتیو، جزئیات کلاسیک، وسایل و مبلمان چشم گیر از جمله شاخصههای این نوع سبک طراحی است. این نوع سبک طراحی برای فضاهای بزرگ مناسب است که میتوان محیطی باشکوه را در آن خلق کرد.
در اتاقهای سبک کلاسیک معمولا از چوبهای باکیفیت با رنگهای تیره استفاده میشود و در کف، از سنگهای مرمر عمدتا سفید استفاده میشود.
پالت رنگی سبک کلاسیک عمدتا به این شکل است:
- بژ
- سفید
- صورتی پاستلی
- سبز تیره
- آبی نفتی
- سیاه
در این نوع معماری، رنگهای طلایی و نقرهای هم بیشتر در وسایل و قابهای تزئینی استفاده میشود.
هدف اصلی در این نوع طراحی خلق یک دکوراسیون چشمگیر است، چیزی شبیه به یک اثر هنری.
2. رومانتیک
اگر چه واژهی رمانتیک یا رومانتیک به معنای عاشقانه است، اما رمانتیسیسم در واقع یک سبک ادبی و هنری در قرن 19 میلادی است. در معماری هم متاثر این جریان، سبکی در طراحی داخلی شکل گرفت. سبک رومانتیک تا حدی شبیه به سبک کلاسیک است اما گرما و صمیمت بیشتری در آن وجود دارد.
رنگها در این نوع سبک خنثی هستند و بیشتر از رنگهای سفید و پاستلی به ویژه صورتی پاستلی استفاده میشود. گاهی اوقات این رنگهای خنثی با رنگهایی مثل زرد، آبی یا قرمز ترکیب میشود.
در این نوع طراحی، از وسایلی که اجزا (عمدتا پایههای) خمیده و منحنی دارد بیشتر استفاده میشود.
3. صنعتی
استفادهی فراوان از آجر، بتن، سیمان سوخته و قطعات فلزی و نورپردازی صنعتی، ویژگیهای عمدهی سبکی است که اولین بار در دههی 1950 در نیویورک ظهور پیدا کرد. اگر چه این نوع طراحی سرد و خشک است اما استفاده از رنگهای گرم، نور پردازی و مبلهای راحتی این حس را از بین میبرد.
در این نوع طراحی رنگها عمدتا رنگهای خنثی و سیاه است. رنگهای متالیک به خوبی روی این فضا مینشیند و شکوه چشم گیری به آن میبخشد.
4. های-تک
ترکیب تکنولوژی پیشرفته، راحتی، مقرون به صرفه بودن و کارآیی، همان چیزی است که اساس معماری های-تک را میسازد. این فضاها عمدتا به دنبال استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، اتوماسیون و وسایل روباتیک هستند که منجر به راحتی، بهره وری و دوام میشود.
سبک طراحی های تک (تکنولوژی پیشرفته) از نورپردازی مبتنی بر نور سفید LED استفاده میکند اما رنگهایی مثل بنفش و آبی هم برای خلق فضایی تکنولوژیکتر در این طراحی دیده میشود. لوازم اساسی که در این نوع طراحی به کار گرفته میشود، فلز، شیشه، آلومینیوم و استیل است. دکور در این نوع طراحی بسیار مینیمال است.
این سبک طراحی داخلی بسیار سرد است و برای خانه چندان مناسب نیست و بیشتر برای محیطهای کاری و شرکتهای حوزه تکنولوژی مناسب است.
5. مینیمالیست
هر چه کمتر بیشتر! این عبارت، طراحی داخلی مینیمالیست را به بهترین شکل توصیف میکند. این سبک بیشتر از زیباییشناسی و مصرف گرایی، بر کارآیی تاکید میکند و در عین حال با رنگهای روشن و وسایل کم همراه است. یکی از عناصر مهم این سبک طراحی، شیشه و آینه است.
وسایل و مبلمان عمدتا ساده و از جنس چوب، آلومینیوم و استیل ساخته شدهاند. پارچهها نرم هستند و چاپی روی آنها صورت نگرفته است.
6. روستیک
خانههای روستایی را دیدهاید؟ سبک روستیک الهام گرفته از همان خانههای روستایی است که چوب نقش پررنگی در آن دارد. در این سبک، چوب در دیوارها، وسایل و اجزای ساختاری به کار گرفته میشود. در کنار چوب تاکید بر پالت رنگ خنثی و رنگهای خاکی هم وجود دارد.
برای انتقال احساس راحتی و دنج بودن، در این طراحی از کوسن، فرش و نور گرم استفاده میشود. عناصر اصلی این نوع طراحی، غیررسمی بودن، صمیمیت، آشنایی و فضای دنج است.
7. سبک بوهمین
سبک بوهمیان یا بوهمین که از سبک و فرهنگ بومیان آمریکای شمالی الهام گرفته شده است و با تاکید بر خلاقیت و آزادی طراحی میشود. از جمله عناصر سبک بوهمین استفاده از رنگهای شاد و متنوع، طرحهای هندسی و عناصر تزئینی غیرمعمول در زندگی روزمره است.
سبک طراحی داخلی بازتابی از شخصیت است
سبک مورد علاقهی شما در طراحی کدام است؟ شما حتی میتوانید در پروژههای خود از ترکیب سبکهای مختلف استفاده کنید. در صورت تمایل به دریافت مشاوره رایگان در زمینه سبکهای طراحی داخلی فرم زیر را کامل کنید.
مـــــــــا را در شبـــــکههای اجتمــــــــاعی دنبال کنیـــــــد
دریافت مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره رایگان توسط تیم مهندسین کارشیو دیاردر زمینه طراحی نقشه فاز 2 فرم زیر را کامل کنید.